DIY: Denim Gilet | Ninajosephine.com
6 september, 2012 | DIY

Vertelde ik gisteren nog dat ik mijn eerste DIY items wilde maken van studs en Vans. Nu is het opeens veranderd in een denim gilet. Wil jij ook zo een denim gilet? Het is zo simpel dat zelf ik Nina de non creatieve het kon maken. Kijk snel verder!

Om te beginnen moet ik even eerlijk zijn. Ik ben helemaal niet thuis in de DIY items. Zie op internet zoveel voorbij komen zoals bijvoorbeeld hier, hier en hier. Vele van jullie zullen ook elke dag een kijkje nemen op de website van Lauren Conrad. Ik bekijk altijd vol bewondering de categorie Crafty Creations. Denk dan bij mezelf, leuke dingen zeg, en ga dan rustig verder met de volgende pagina.

Niet omdat ik geen leuke dingen wil maken maar puur om het feit dat ik het niet kan. Als er staat knip 3cm in dan knip ik perongeluk 5cm in en is alles verpest. Als er in de handleiding staat gebruik een beetje lijm dan komt bij mij de halve tube er uit. Vroeger hield ik al niet van crea middag op school, surprises laat ik met sinterklaas aan andere over en ook het naaien van gaatjes in shits of het korter maken van broeken gebeurt bij de naaister. Ik kan het gewoon niet simpel zat. 

Tot ik twee weken geleden besloot dat ik een spijkergilet wilde. In iedere winkel zag je ze en ik besloot er ook voor te gaan lopen. Want wat doe je als je het zelf niet kan maken, dan koop je het gewoon. Door de jaren heen is dat mijn motto geworden. Maar wat bleek met de spijkergiletjes, de meeste begonnen pas bij een euro of 40. Normaal vind ik geld uitgeven voor iets wat ik graag wil niet zo erg maar een spijkergilet is gewoon een spijkerjack zonder mouwen. Op het moment dat ik dat besefte dacht ik, kom op, je kan het makkelijk zelf maken. Dus raapte ik al mijn moed bij elkaar en besloot ik stiekem alleen op mijn kamer er eens voor te gaan zitten.

De benodigdheden waren 1. een schaar en 2. een oud spijkerjasje.

De stappen die ik daarna maakte fotografeerde ik om te bewijzen dat het helemaal goed is gekomen. Ik knipte gewoon de mouw eraf zonder erbij na te denken. Daarna knipte ik in tot ik niet verder kon. (niets geen centimeters of tot het plakrandje, gewoon tot je niet verder kan!) Knipte langs het verhoogde harde randje de mouw er helemaal af en was verbaast van het resultaat. Ben er 15 minuten mee bezig geweest maar het resultaat mag er zijn. Ik ben trots! 

Zijn jullie DIY fans of koop je ook liever je “DIY” items?