Golfles | Ninajosephine.com
18 juli, 2013 | Running

20130717-235434.jpg

Omdat rennen er de laatste tijd niet echt in zit. Dan weer omdat het warm is of ik heb geen zin of een andere stomme reden heb ik gezocht naar een nieuwe uitdaging. Golfles! Voor Kerstmis kregen mijn zusje en onze aanhang een 3 daagse GVB cursus cadeau. Dat betekend golf vaardigheid bewijs. Na een kleine zoektocht op internet bleek een GVB niet meer noodzakelijk te zijn maar ach, we hadden de cursus liggen dus waarom niet?

Vanmorgen dag 1 van de cursus. Natuurlijk ben je niet alleen en doe je zoiets met meerdere. Ik ben al geen allemans vriend. Lees: ik ben niet gek op mensen die met mij willen praten terwijl ik daar geen behoefte aan heb. Zelfde categorie als in het openbaar vervoer. Eerst putten, het midgetgolf gedeelte. Dat ging mij best goed af. Ik ben midgetgolffan dus helemaal leuk! Daarna moesten we even oefenen met de swing, vanaf het beginpunt de bal zo ver mogelijk in het veld slaan. Mijn ballen gingen scheef en meestal 2 meter ipv 150 meter. Ach, na de lunch nogmaals proberen. De lunch, mijn lievelings onderdeel. Ongegeneerd bij een buffet al het heerlijks pakken waar ik zin in had. Helemaal top! Na de lunch eerst 2 uur theorie, heftig!!!! Daarna weer verder met de swing en na een aantal tips ging het toch wel wat beter. Als laatste onderdeel kwam het chippen aan de beurt. Daarmee geef je de bal een klein vlieglesje en moet hij in een mooi boogje eindigen op de green. Dat is het gedeelte waar het kleine holletje waar het hele spel om gaat te vinden is. Chippen dames en heren is hel! Echt hel! Misschien omdat mijn concentratie 0 was aan het einde van de dag of omdat het mij niet ligt. Wat een draak van een oefening om je dag mee af te sluiten.

Al met al vond ik het wel oké. Ben niet laaiend enthousiast maar, ik ben benieuwd wat dag twee brengt. Eerlijk is eerlijk ik wil alles meteen in 1 x perfect kunnen en helaas is dat met golf niet mogelijk.

Hebben jullie positieve/negatieve ervaringen met golf? Of er gewoon helemaal niets mee?
  juli 18, 2013

  Ik heb serieus nog nooit gegolfd. Ik denk ook niet dat het iets voor mij is. Xx  juli 18, 2013

  Jaa, nog niet gedaan, maar lijkt me zo cool (bucketlist item pour moi haha).


  karlijn

  juli 18, 2013

  haha mijn vader zou trots op je zijn!  juli 18, 2013

  Midgetgolf = top! Maar verder geen ervaring. En leuk, die steen op die foto. ;)  juli 18, 2013

  Klinkt wel heel grappig. Wij gaan binnenkort Pitch & Putten met de familie…ik ben benieuwd. xx

  http://www.creativityandchocolate.com  juli 19, 2013

  Golf, ik kan daar echt niets van. Ik heb het een keer gedaan toen het nogal hard waaide, dus misschien lag het daar wel aan, haha.  juli 19, 2013

  Wat leuk zeg! Ik ben meer van het afslaan de rest vind ik stom ;)

  X  juli 19, 2013

  Wat een leuke en originele cursus om te krijgen en doen.  juli 23, 2013

  Ik heb het ook een keer gedaan, maar het is niet mijn ding. Chippen is zeker hel haha