GUEST: Velux | Ninajosephine.com
28 februari, 2013 | Guest

Desktop12

Tegenwoordig heb ik het gevoel dat je het steeds vaker tegenkomt. Rolluiken, zonwering, raamdecoratie, raamstickers en zelfs zonnepanelen. Bij mij thuis hebben we ook rolluiken en dat is in de zomer heerlijk vertoeven in koele kamers aangezien ze de hele dag potdicht zitten. Heb je een nachtje wat langer doorgehaald gooi ze gewoon naar beneden en blijft het tot aan de middag nacht omdat er echt geen zonnestraal naar binnen komt. Ideaal! Voor de winter is het ook super, je houdt namelijk de warmte die in het huis zit binnen. Zo voorkom je weer extra stoken tijdens de koudere dagen.

Velux kende ik al van reclames op televisie, radio en laatst kwam ik ze ook tegen op het internet. Aangezien ik fan ben van Funda en woon websites klikte ik ook keurig op deze link om te kijken wat er allemaal aangeboden werd. Aangekomen op www.veluxshop.nl klikte ik verder naar de “daglichtspot” een woord wat tussen alle andere onbekend was. Het bleek een soort van lamp te zijn die door het maken van een gat in het dak daglicht biedt op plaatsen waar dat normaal niet komt. Zoals te zien is op de plaatjes die ik in de collage heb gebruikt zie je dat het er niet lomp uitziet maar ontzettend gezellig en het design van de lamp is in veel verschillende interieurs te plaatsen.

Zelf vind ik de lamp erg mooi voor op een zolderkamer, overloop, slaapkamer of zelfs boven de eettafel indien dit mogelijk is want hij moet natuurlijk wel direct verbonden zijn met de buitenlucht.

Zouden jullie thuis rolluiken willen of een bijvoorbeeld een daglichtspot om donkere plaatsen weer helderder te maken? 
  februari 28, 2013

  Wow, zo’n daglichtspot (onhandige naam :p ) is erg gaaf zeg! Perfecte oplossing als je een heel lang huis/pand hebt met alleen voor + achter ramen.  februari 28, 2013

  Ik vind ze wel wat leuks hebben eigenlijk :D  februari 28, 2013

  Wat leuk zeg!  februari 28, 2013

  Vind zo’n daglichtspot wel echt brilliant! xx

  http://www.creativityandchocolate.blogspot.com  maart 1, 2013

  Thuis hadden we rolluiken. Aan de ene kant heerlijk, maar ik denk niet dat ik ze ten volle zou benutten. Ik ben gek op daglicht en in ons huis zitten de ramen precies op de goede plek. Dus in de zomer heb ik alle rolgordijnen openstaan beneden. Dan maar warm. ;)  maart 1, 2013

  Zo’n daglichtspot is ideaal! Leuk stuk.  maart 1, 2013

  Ik vind rolluiken stiekem echt verschrikkelijk lelijk, je huis lijkt wel een gevangenis van de buitenkant! Alhoewel ik me heeeeel goed kan voorstellen hoe chill het is in de zomer.

  Ik heb op mijn gang ook daglicht spots maar niet zulke fancy haha!