Kobo Aura HD | Ninajosephine.com
24 januari, 2014 | New In

DSC_0164

Mijn nieuwste aanwinst, gekregen voor de kerst van mijn vriend is de Kobo Auro HD. Een nieuwe e-reader :) Ik lees graag en wilde vroeger het liefst een hele boekenkast vol hebben. Nu merk ik dat ik steeds meer ruimte te kort krijg en boeken zelf wegdoe of weggeef of zelfs weggooi. Doodzonde natuurlijk. Daarnaast is een boek in je handtas een behoorlijk extra gewicht en wat te denken van vakantie? Als ik op zon vakantie ga dan lees ik boek na boek meestal rond de 6 boeken per vakantie. Die boeken staan natuurlijk gelijk aan een extra paar sandalen of nog een leuke strandtas in mijn koffer. Toen de e-reader in opmars kwam kocht ik een Sony PRST2. Handig apparaat, compact en super licht. Het enige minpuntje was dat er een hoes bij zat met een los leeslampje. Nu heeft deze nieuwe e-reader in ingebouwd lampje. Hieronder een kleine uitleg en review van mijn nieuwste gadget.

DSC_0167
Hoe leest zo een e-reader nou? Ikzelf vind het erg dichtbij een echt boek. Natuurlijk sla je je pagina’s virtueel om en ruikt het niet naar een boek maar de pagina’s zien er echt hetzelfde uit. Dit is wel je eigen keus want op deze e-reader zitten 10 lettertypen en 24 verschillende grootes. Dus je past het precies aan naar jou fijnste pagina. Zelf heb ik nog niet echt gebruik gemaakt van deze functies want ik vind het standaard altijd prima. Wat zo fijn is aan deze e-reader is dat het scherm verlicht kan worden dus je bepaalt zelf hoe helder de pagina is. Ideaal voor in bed of tijdens een avondje op de bank met sfeerverlichting.

DSC_0166
Ik heb deze keer gekozen voor een zwarte e-reader, mijn vorige was wit en die werd toch een beetje smoezelig in de afgelopen jaren. Wat deze Kobo e-reader nog leuker maakt is het feit dat hij (net als ik) lijstjes bijhoud. Namelijk de statistieken bijhoud. Per boek maar ook over je gehele bibliotheek. Hoeveel heb je al gelezen, hoeveel pagina’s, welke boeken, hoe lang lees je over een pagina, hoeveel pagina’s heb je omgeslagen en ga zo maar door. Ik kan er van genieten want ben een lijstjes freak!

DSC_0165
Hierbij mijn verlossende woorden, ik wil niet meer anders dan een e-reader! Daarbij moet ik wel zeggen dat als een boek niet te vinden is als e-book ik het nog steeds graag koop en lees. Te denken aan het boek Anti Glamour van Carice en Halina. De pluspunten zijn zeker het verlichte scherm, lezen in de zon is geen enkel probleem en de batterij gaat ontzettend lang mee. De minpunten zijn….. Voor mensen die graag een boek vast houden het feit dat dat niet kan maar verder zijn er voor mij (tot nu toe) geen minpunten.

De kosten voor een Kobo Aura HD zijn rond de €149,- maar hij is bij veel verschillende (web)winkels te koop dus kijk hier welke (web)winkel momenteel het goedkoopste is.

 
  januari 24, 2014

  Wat een mooie. Ik heb toen ook staan twijfelen tussen deze en die van Sony voor mijn man. Uiteindelijk voor de Sony gegaan maar dit was een goede tweede ;) xx

  http://www.creativityandchocolate.com  januari 24, 2014

  Leuk om te lezen dat het goed bevalt! Ik ben benieuwd hoe het boeken lezen mij vergaat op de ipad mini!  januari 24, 2014

  Leuk!!! Ik heb ook net een nieuwe ereader. Bijna dezelfde, maar dan geen HD :)  januari 24, 2014

  Wij hebben een Kobo Glo, al een jaar denk ik. En het leest inderdaad heerlijk.  januari 26, 2014

  Oh mijn collega heeft ook zoiets, lijkt me zo handig!  januari 27, 2014

  Ik stel het nog zo lang mogelijk uit om aan de e-reader te gaan. Ik hou gewoon van dat papier, kan er niks aan doen. Maar fijn dat ie jou goed bevalt, goed kado dus!  januari 27, 2014

  Wat een leuk ding! Ik lees mijn boeken op mijn iPad mini, ook fijn :)  januari 30, 2014

  Ik heb ook een Kobo en ik ben er nog altijd erg blij mee!