LIST: Ik ben een brildrager | Ninajosephine.com
26 maart, 2013 | List

DSC_0079

- Zonder bril is alles een grote waas
– In de kroeg vraagt zeker iedere keer iemand of hij mijn bril even mag passen
– De dag begint pas als ik mijn bril op mijn neus zet, daarvoor lijkt alles nog een droom
– Ik weet zeker dat ik een kind krijg die tegen muren aanloopt en dan op 1,5 jarige leeftijd meteen aan een bril moet, of nog erger eerst een pleister op één oog. (Je kent ze wel met dino afbeeldingen…
– Een nieuwe bril uitzoeken lijkt een leuke bezigheid maar is in het echt verschrikkelijk. Honderd keer passen met je neus op de spiegel om enigszins iets te kunnen zien en van iedereen om je heen te horen “Jaaaa, leuk” of Neeeee, niet doen!”
– Ik bezit maar één zonnebril, en die is heilig!
– Oogmetingen zijn even verschrikkelijk als het uitzoeken van een nieuwe bril. Is plaatje 1 beter of is plaatje 2 beter? Uhm, na al die jaren weet ik het nog steeds niet! Heeft die meneer mij door als ik misschien een beetje lieg?
– Zonder bril zie ik er heel anders uit
– Mijn bril is altijd vet en zit vol met vette vingers maar ach, zonder bril zie ik altijd minder dan door een vette bril heen.
– Ik gebruik geen lenzen aangezien mijn ogen er geïrriteerd van raken.
– Iedere avond vraag ik mijn vriend “Wil je mijn bril wegleggen” Het nachtkastje is namelijk gevestigd aan zijn kant van het bed!
– En helaas, is het weer tijd voor mij om een nieuwe bril uit te zoeken want ik moet knijpen als een gek om borden op de weg of ondertiteling op de tv goed te kunnen lezen. Jottum!

Zijn jullie brildragers? Of lenzen? & het belangrijkste kun je je vinden in de bovenstaande punten of ben ik er nog enkele vergeten?
  maart 26, 2013

  Oh ik dacht serieus dat ik de enige was die moeite had met die plaatjes lezen bij oogmeting. Soms kies ik ook maar iets omdat ik het echt niet weet. Verschrikkelijk, maar gelukkig ben ik blijkbaar niet de enige daarin. :P  maart 26, 2013

  Jaaaa, zo herkenbaar als mede-brildrager!  maart 26, 2013

  Ik ben een lensdrager. Ik werd gek van mijn bril af en toe. Als het regende, als er vettige vlekken op zaten en als ik zonder mijn hoofd te draaien naar opzij wilde kijken en dan tot de conclusie kwam dat de glazen van mijn bril dat gebied niet bereikten. En ik vond een bril bij mij ook gewoon niet leuk.  maart 26, 2013

  Ik draag lenzen EN een bril, maar die bril alleen thuis. Ik vind een bril bij mij totaal niet staan, vandaar! Jij hebt er wel het gezicht voor vind ik!  maart 26, 2013

  Leuk lijstje, ik draag soms ook lenzen maar meestal mijn bril. Nu is alles bij mij niet wazig (heb maar + 1,5) maar ik krijg enorme hoofdpijn zonder en ik kijk met mijn linkeroog in mijn rechter broekzak zonder ;) xx

  http://www.creativityandchocolate.com  maart 26, 2013

  Leuke lijst. Ik draag zelf geen bril. -x  maart 27, 2013

  Bril! en soms lenzen, maar idd de irritatie is zo vervelend, ook krijg ik er altijd hele droge ogen van!  maart 27, 2013

  Ik heb alleen een bril voor tv kijken maar doe m eigenlijk nooit op. Jouw bril staat je wel heel leuk!  maart 28, 2013

  Ik heb het allebei niet. Hoopt dat dat zo blijft, want een bril staat me niet en ik kan niet tegen gewroet in mijn ogen. ;)

  Jou staat ie wel heel leuk!  maart 29, 2013

  ik ben al maanden op zoek naar een nieuwe bril. maar er zit gewoon niks tussen.  maart 30, 2013

  Haha zo herkenbaar allemaal!! Bij mij begint de dag pas als ik m’n lenzen in doe. Heb ook wel een bril voor erbij, maar die heb ik een hele lange tijd niet gedragen omdat de sterkte niet meer goed was.. Moet er nu dus weer een beetje aan wennen als ik hem op zet en alles goed kan zien!

  Dat van die plaatjes (plaatje 1 of plaatje 2?) is echt het meest herkenbare, haha. Ik dacht dat ik de enige was, maar gelukkig dus niet :-P

  X Saskia