PERSONAL: Scriptiestress #2 | Ninajosephine.com
30 mei, 2013 | Personal

Scriptiestress is de titel, ach, ja die stress is er nog steeds. Misschien nu wel in heftigere mate. De deadline komt steeds dichterbij. 17 juni moet hij ingeleverd worden. Ondertussen heb ik mijn eerste  hoofdstukken helemaal af. De probleemanalyse, vraagstelling, methoden en technieken zijn nu voor wat het is. De beantwoording van de deelvragen is hetgene waar ik nu mee stoei. Pfoe, en niet zo een beetje zeg.

Eindelijk heb ik met  zo een moeilijk programma als spss eindelijk alle tabellen eruit gekregen, honderd kruistabellen gemaakt, significanties bekeken, Cramers V berekend en andere verbanden proberen te leggen. Printjes van gemaakt en helemaal georganiseerd met verschillende lijstjes, tabellen en de enquête in de aanslag klaar om te beginnen aan  de beantwoording van de deelvragen. Pfoe! Dat valt dus echt héééééél erg tegen. Zoveel informatie, en wat moet ik nu waar neerzetten. Uit frustratie ging ik even ten raden bij mijn collega scriptie schrijvers, ook die vonden het allemaal maar moeilijk en er viel vrij weinig met elkaar uit te wisselen om op schrijf inspiratie/ideeën te komen.

Ondertussen begint het een piepklein beetje vorm te krijgen. Afgelopen woensdag had ik een afspraak met mijn docent op school, hiermee besprak ik mijn tabellen en grafieken, en nu denk ik dat ik opzich wel verder kan. Nou, ik vind het maar moeilijk! En nu ga ik weer aan de bak.

Meerdere die zich hierin kunnen vinden of hetzelfde hebben ervaren tijdens het schrijven van je eigen scriptie?  
  mei 30, 2013

  Ik heb mijn scriptie in april ingeleverd en heb er een 7,1 voor gehaald :-). Ik weet hoeveel stress het schrijven van een scriptie met zich meebrengt, dus veel succes met de laatste loodjes!  mei 30, 2013

  Nee ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet zoveel last van had. Ik heb namelijk van elke tabel / grafiek de uitkomst op klad gezet. En over elke tabel / grafiek heb ik meteen een stuk informatie in mijn scriptie gezet. Zo kon ik erna alle uitkomsten makkelijk verwerken en de theorie over de grafiek of tabel makkelijk terug lezen.  mei 30, 2013

  MIjne ligt nog bij de docent voor nakijken…. voel je mee? :P  mei 30, 2013

  succes!!  mei 30, 2013

  Ik ken het, dat was echt mijn zwaarste studieperiode ever. Wat een hel. Maar, ik heb het overleefd! En dat zul jij ook. ;) Succes!!  mei 30, 2013

  Ooh wat ben ik blij dat ik hier vanaf ben! Heel veel succes!  mei 30, 2013

  Ik heb er geen ervaring mee, ik had alleen een huge eindverslag. Dat was ook aardig stressen weet ik nog dus heel veel succes :) xx

  http://www.creativityandchocolate.com