RUNNING: 10K | Ninajosephine.com
31 augustus, 2012 | Running

Jaaaaaaaaaa! Het is dus EIN-DE-LIJK gelukt.

Mijn eerste echte 10KM zitten in de benen, niet 8,9 of 9,3 nee! ECHT 10 hele kilometers achter elkaar in een keer zonder te stoppen of ook maar na te denken. Nouja, dat nadenken dat lieg ik natuurlijk. Want ik loop hard met de Nike sportwatch, deze is gelinkt aan mijn schoenen, Ja, die nieuwe die ik van de week hier liet zien en werkt met GPS. Iedere seconde is er op dat kleine beeldschermpje dus iets nieuws te zien.

Er is te zien hoe hard ik ga, hoeveel calorieën ik heb verbrand, wat de gelopen tijd is en hier komt de vervelendste hoeveel kilometers ik erop heb zitten. Sinds ik hardloop ben ik erachter gekomen dat kilometers mij veelste lang duren. Als ik auto rij en ik moet 5km rijden denk ik ahhh daar ben je zo. Maar als 5km op mijn hardloopschema staat lijkt er echt geen einde aan te komen. 10 meter lijken er wel 100 en wanneer ik kijk op het horloge en pas 1km zie staan denk ik dat ik er al 3 op heb zitten. Dat kijken op het horloge heb ik dus al afgeleerd. Iedere minuut wilde ik in het begin mijn statistieken bekijken en nu wil ik het liefst alleen maar lopen en als ik er echt een soort van doorheen zit eens een kijkje gaan nemen hoe dat nou toch kan.

Met mijn behaalde 1o ging alles goed. Ik had een rustdag gehad en begon de dag om 07.30 met het besluit een ontbijt te nemen en na een half uurtje te gaan rennen. Zo gezegd, zo gedaan om 08.15 klikte ik op linking sensors op mijn horloge en kon de reis beginnen. Na drie kilometer dacht ik dat mijn benen er af zouden vallen (dat denk ik altijd bij 3 en dan weet ik ook ooooh nee ik ben pas bij 3) daar begint het nadenken dus al. Toen liep ik rustig door tot de 6 en begon ik mij af te vragen hoe ik het beste kon lopen om nog 4km eraan te plakken maar dan wel weer bij mijn beginpunt uit te komen. Dat verliep allemaal soepeltjes tot ik rond de 7,5 een “berg” tegenkwam en omhoog moest rennen, boven aangekomen kon ik niet meer maar besloot keurig op een iets lager tempo door te lopen. STOPPEN IS GEEN OPTIE NINA! NU MOET JE DOORGAAN! Toen ik onderaan de berg stond had ik er nog 2 op het programma staan en die heb ik fluitend uitgelopen.

Nadat ik had uitgezweet ik het heerlijke ochtend zonnetje (het was pas half 10!) kwam de postbode langs met een aangename verassing. Mijn Nike broek die ik twee dagen geleden had besteld was super snel door Nike geleverd en maakte mijn loop dag nog veel beter. Ik had en 10km gelopen en mijn nieuwe hardloopbroek was binnen.

Al met al ben ik mijn eerste 10km dus goed doorgekomen en nu moet ik het vasthouden. Wat dus betekend om nu, hier, tijdens mijn vakantie in Gran Canaria door te lopen. You go girl!

 
  augustus 31, 2012

  Aaaaah, wat goed! RESPECT. <3  augustus 31, 2012

  Goed gedaan! Jezelf een beetje pushen kan geen kwaad, je ziet wat ervan komt ;) Super leuk!  augustus 31, 2012

  Jeej wat goed zeg! En die horloge is echt fijn, je moet alleen niet constant kijken hahaha. Maar echt respect, ik kwam tot 7 km maar zodra mijn scheenbeen weer goed is ga ik voor de 10!  augustus 31, 2012

  Waaauw, super goed van je zeg :D!!  augustus 31, 2012

  Wauw, gefeliciteerd hoor!!

  http://www.creativityandchocolate.blogsot.com  augustus 31, 2012

  Wauw, goed gedaan hoor! Echt!
  Liefs, Swaen  augustus 31, 2012

  Super goed!  augustus 31, 2012

  Oh wow, goed zeg! Wat een doorzettingsvermogen heb je. En die broek is ook wel erg leuk:)  augustus 31, 2012

  Wat goed van je!  augustus 31, 2012

  Super goed zeg!!! En wat een geweldige broek!