RUNNING: Nike+ Fuelband | Ninajosephine.com
24 april, 2013 | Running

DSCN1556

Hierbij de review op mijn nieuwe Nike+ Fuelband waar enkele van jullie op zaten te wachten. Heel simpel is het, de band is gewoon een hele fancy stappenteller. De band doe je om zodra je uit bed stapt en weer af als je gaat slapen. In de tussentijd kan je op de band zien hoeveel Nike fuel je verbruikt heb, hoeveel calorieën je verbrand heb, hoeveel stappen je gelopen heb en de tijd. Het wisselen tussen deze verschillende menu’s gebeurt door het klikken op de enige knop die op de band zit. Op onderstaande foto kun je de band zien terwijl hij het aantal fuel aangeeft inclusief de gekleurde bar aan de bovenkant die aangeeft hoever je van je goal afzit.

DSCN1562

Goal wat?

Ik hoor het je denken, via het computer programma dat start zodra je de band met een usb poort verbind kun je je gewicht en leeftijd instellen, daarbij ook het goal aan fuels dat je iedere dag wil behalen en daarna schakelt hij automatisch door naar de Nikeplus pagina. Voor mensen die gebruik maken van de Nike Running app, de  band staat in hetzelfde overzicht.

Schermafbeelding 2013-04-23 om 16.27.31Maar wat is nu het leuke/handige ervan…

Eerlijk is eerlijk, het is veel geld voor een gadget maar ik vind het super leuk en vooral ook handig. Indien ik mijn goal voor de dag nog niet heb gehaald denk ik toch nog even laat ik naar de supermarkt lopen ipv met de auto, of ik loop nog iets harder door wanneer ik de trein moet halen. Daarnaast werkt voor mij een leaderboard en vrienden ontzettend mee om mijzelf naar die eerste plaats te willen vechten. Je kan zien hoe goed je vrienden zijn en hoeveel fuels ze verbruikt hebben. Nike beloond je met trophies wanneer je extra hard heb gewerkt en je fuels meerdere malen heb verdubbeld.

Schermafbeelding 2013-04-23 om 16.35.26

Wat is er minder handig?

Het enige minpunt wat ik kan bedenken is het feit dat er geen display inzit die laat zien hoever de batterij is. Nu heb ik hem na een week opgeladen en gaf hij nog niets aan. Wel zou het jammer zijn als hij net voor een lange run uitvalt en je deze calorieën en fuels niet kan meerekenen op je board.

Ik hoop dat ik een beetje een duidelijk beeld heb weten te schetsen over de band. Zijn er nog vragen of opmerkingen schroom niet om ze hieronder neer te zetten! 

Vergeet niet mee te doen aan de win actie want vanavond sluit hij en krijgt de winnaar persoonlijk bericht.. Meedoen is super simpel! 

 
  april 24, 2013

  ohh, wat zou ik deze toch graag willen hebben! :( Helaas is het inderdaad erg veel geld en ben ik blut. Misschien over een paar maandjes ;)  april 24, 2013

  Klinkt echt heel gaaf, alleen wat ik me afvroeg. Het is een soort stappenteller zei je al. Hoe zit het dan met bijvoorbeeld skaten, paardrijden of fietsen? Moet je hem dan aanpassen? xx

  http://www.creativityandchocolate.com


  Nina

  april 24th, 2013

  Nee, er zit geen mogelijkheid op om heen aan te passen. Maar als ik op de bank met mijn arm ga zitten wiebelen dan komen er ook fuels/stappen/calorieën bij. Dus ik denk dat hij gewoon weet bij deze beweging of snelheid of wat dan ook moet ik zoveel erbij tellen. Misschien dat je tijdens paardrijden dan minder stappen heb maar wel gewoon fuels/calorieën verbruikt.  april 24, 2013

  Klinkt heel goed!  april 24, 2013

  Misschien dat hij tegen de tijd dat de batterij nog een week te gaan heeft ofzo iets laat zien? Anders is het wel een rare designkeus om dat niet te tonen.
  Ik vind vooral het hele Nike+ gebeuren erg tof, ze werken goed aan hoe ze mensen kunnen motiveren!  april 24, 2013

  Al zou ik hem niet snel aanschaffen, het klinkt wel als een hele fijne hebbendingetje.  april 24, 2013

  Nu weet ik eindelijk wat je er mee kan! Klinkt goed, een soort van coach om je pols.
  Liefs, Swaen  april 24, 2013

  Wat grappig!  april 24, 2013

  Wat een grappig dingetje, werkt wel motiverend denk ik.. Xx  april 25, 2013

  Klinkt echt ideaal!! Was al benieuwd naar de review. Leuk en vooral handig dat je dit allemaal kunt meten. Eerst even sparen denk ik… ;)  april 25, 2013

  Wauw, supercool ding! Iwant it!  april 26, 2013

  Wat een super gave gadget! Ik vind het wel wat!