Sprechen sie deutsch? | Ninajosephine.com
23 augustus, 2013 | Personal

Solliciteren, gaat allemaal goed, ik speur op internet en kijk op honderd en één vacature sites. Wat opvalt is dat Engels gelijk staat aan Nederlands. Het wordt niet eens gevraagd het is gewoon een vereiste. Gelukkig dat ik mijn Engels in New York binnen een jaar helemaal naar topniveau heb weten te brengen. Echt, als ik daar aan terug denk, wat een ervaring!

Na New York heb ik ook nog drie maanden Duits gedaan in Hamburg. Nu merk ik tijdens mijn werk in de Bijenkorf dat ik de Duitse klant wel te woord kan staan maar een echte vloeiende conversatie die verder gaat dan waar een bepaald merk te vinden is, de toiletten of de uitgang van de parkeergarage gaat moeilijker. Toch wil ik mijn Duits op niveau krijgen. Dan staat het en mooi op CV dat ik een tweede vreemde taal spreek en ik verbreed mijn horizon in positieve zin.

Er is een bekend talen instituut gevestigd in Vucht, misschien wel eens van gehoord, intern bij de nonnen voor een week en daar vloeiend een vreemde taal sprekend weer uitkomen. Vucht was mij te ver, ik hoef ook niet intern maar wil wel zeer intensief. Vandaar dat ik terecht kwam bij Berlitz, een talenschool gevestigd in Amsterdam. Hier zocht ik de cursus sprint uit, waar ik dus in 1 week tijd 40 uur aan mijn Duits werk individueel. Ik en de leraar, een week samen in een kamertje lekker aan de Duitse oefeningen.

Eerst dacht ik eraan om een cursus te doen van enkele weken en dan 1 keer per week op een avond maar al snel besloot ik dat een korte intensieve cursus beter aansluit bij mijn wensen en ook een veel beter resultaat oplevert. Ik noem het serieus werken aan mijn toekomst.

Nu snel een weekje vrij vragen op mijn werk en mijn inschrijving kan de deur uit!

Hebben jullie een talencursus gevolgd? Of een tijd in het buitenland geweest na/tijdens de studie? Of dankzij de kennis op de middelbare school of talenknobbel natuurlijke sprekers? 
  augustus 23, 2013

  Tof! Goed idee om nog een vreemde taal te leren lijkt me. Ik woon nu in Berlijn, en krijg vanuit mijn werk gelukkig Duitse les. Ik heb weleens een talencursus gedaan in Frankrijk, 2 maanden lang intensief Frans. Na die cursus was mijn niveau echt wauw. Oh en ik heb in China een half jaar Chinees gestudeerd, dat was helemaal top, zo’n hele vreemde andere taal leren. Ben heel benieuwd hoe de Duits cursus je gaat bevallen :)  augustus 23, 2013

  Wat goed van je! Ik zou heel graag Noors of Frans leren, maar op dit moment gaat dat niet. Noorse talenscholen zijn er sowieso niet veel! Om mijn duits geef ik dan niet zo veel, haha!  augustus 23, 2013

  Wat goed zeg!! Ik zou best graag nog wat extra talen willen leren zoals Deens of Zweeds. Duits kan ik beter verstaan dan praten haha, terwijl ik het altijd goed deed op school maar goed dat is anders dan in real life.  augustus 23, 2013

  Gaaf zeg! Ik ben te lui om nog een taal erbij te leren. Nl, Eng & Duits vind ik zat ;)  augustus 23, 2013

  Wat goed. Misschien past zo’n week intensief ook wel veel beter bij me. Ik wil erg graag mijn Duits ook op krikken (en het liefste mijn Frans ook) en dat kan hier wel bij de Volksuniversiteit, 1 avond per week, 15 weken lang. Maar zo’n spoedcursus lijkt me toch wel prettiger eigenlijk..  augustus 23, 2013

  Oh wat leuk zeg dat je zo’n cursus gaat doen! En wat gaaf dat je een week zo’n intensieve training kan krijgen. Zelf ben ik half Duits en studeer ik voor docent Duits.  augustus 23, 2013

  Goed hoor dat je dat gaat doen. Ik en talen heb ik inmiddels opgegeven. Mijn engels spijker ik wel blij maar dat is ook de enige taal (naast Nederlands) waar ik altijd fatsoenlijk les in heb gehad. xx

  http://www.creativityandchocolate.com  augustus 23, 2013

  Oh wat goed van je! Enne, heb jij een jaar in NY gezeten joh? Hoe gaaf is dat!!!!
  Ik wil heel graag vloeiend Engels spreken, maar is het niet zo dat je, ook al doe je zo’n cursus, het hier in NL weer heel snel wegzakt? Omdat het nooit in de praktijk gebruikt?


  Nina

  augustus 23rd, 2013

  Ik lees heel veel tijdschriften/boeken in het Engels, kijk films en series in het Engels en bij mijn werk gebruik ik het ook behoorlijk vaak. Dus gelukkig is dat weg zakken bij mij niet echt van invloed. Maar als je dat inderdaad niet doet dan gaat het wel snel denk ik…  augustus 25, 2013

  Wauw, dat is speciaal maar wel heel cool! Ik heb nooit een intensieve talencursus gedaan maar ik wil mijn spaans gaan verbeteren! Dus wie weet komt het er ooit nog van ;)  augustus 29, 2013

  Goed inderdaad! Wat voor baan zoek je?

  Ik spreek zo goed als vloeiend Engels en Frans door studie en wonen en werken in buitenland, en Duits red ik me ook wel mee! Ik wil nog graag Spaans/Italiaans leren.  augustus 31, 2013

  Oeh interessant dat je zo een cursus gaat volgen, ik heb zelf ooit Italiaans gedaan maar omdat ik het te weinig gebruik weet ik de helft al niet meer. :P