Thailand, what to wear? | Ninajosephine.com
25 februari, 2014 | Travel

800px-Sukhothai

Over mijn beginnende zomerplannen hebben jullie al kunnen lezen. Ik heb er nu al zo ontzettend veel zin in dat is bijna niet te geloven. Hoor nu ik heb geboekt nog veel meer positieve dingen om mij heen over Thailand en as we speak trekt er een kennis door dit mooie land heen. De reisgidsen zijn binnen evenals de tickets. Ik ben ook begonnen met het zoeken naar een route op internet. Wat een gigantische schat aan informatie is dat toch, zoveel vraag en antwoord sites, zoveel verschillende hotel vergelijking sites en zoveel fora waar je terecht kan met vragen en antwoorden over bestemmingen, hotels en ga zo maar door.

Het onderwerp wat ik eigenlijk wilde aankaarten in deze post is kleding… Welke kleding moet ik aan? Welke kleding moet ik mee? Welke  kleding is handig en ook gewenst? Natuurlijk ga ik tempels bezoeken en verloren steden en allerlei religieuze dingen dus moet ik wel gepast gekleed. Maar wat is gepast gekleed? Toen ik afgelopen zomer in Istanbul was droeg ik overal een mooie  lange sjaal overheen om mijn “naakte” lichaamsdelen te camoufleren. Dit vond ik zelf gepast. Ben geen 1 keer aangesproken om iets anders aan te trekken of dat ik niet naar binnen mocht. Hoe zit dat in Thailand? Zijn ze daar net zo streng of juist net zo makkelijk als in Turkije?

Ik heb op verschillende websites zitten zoeken naar voornamelijk broeken en kwam op de otto erg veel goede broeken tegen. Te denken aan een harem broek of gewoon een mooie legging die ik even snel aan kan doen voordat ik naar binnen ga en zodra ik weer buiten de poorten sta snel mijn korte broek weer aan te trekken aangezien het hartstikke warm is. Of is dat ook niet netjes? Zie, ik maak allerlei problemen die er waarschijnlijk helemaal niet zijn. Ik zoek gewoon lekker verder en het zal wel loslopen.

Iemand ervaring met de strengheid in Thailand qua kleding voorschriften?
  februari 25, 2014

  Met Thailand ben ik eigenlijk niet bekend. Het lijkt me wel dat ze bij tempels en dergelijke streng zijn, maar dan liggen er meestal doeken om je mee te bedekken toch?  februari 25, 2014

  Ik zou het aanraden om inderdaad wat harembroeken mee te nemen. Als je weet dat je die dag een tempel gaat bezoeken zou ik die aan doen en een sjaal mee voor over je schouders.
  Bij de wat kleinere tempels is er verder geen controle o.i.d. En ik heb dan ook verschillende mensen gezien die in korte broek en topje een tempel binnen gingen. Ik vind dat zelf nogal respectloos en ongepast. Wij deden telkens even onze schouders bedekken voordat we een tempel binnen gingen (en droegen dus een lange broek).
  Bijvoorbeeld bij het Grand Palace in Bangkok kan je kleding lenen. Je betaalt een kleine borg hiervoor. Wij wilden namelijk naar binnen en onze sjaals aandoen, maar dit mocht niet. Eigenlijk kwam het er op neer dat je van te voren je sjaal nog wel aan kon doen (buiten de poorten), dan mocht je doorlopen. Maar zodra je al binnen was moest je van die kleding lenen. Op zich ook geen probleem.

  Ik vond het trouwens wel opvallend dat veel toeristen verder gewoon in korte broek en topjes liepen. Wij liepen altijd (voor de zekerheid en uit respect) met lange jurk of harembroek… Maar dat wordt lang niet altijd gedaan. Het is maar net waar je zelf voor kiest denk ik.

  Sorry lang verhaal ;).  februari 25, 2014

  Wat grappig, wij hebben oktober op de planning staan om te gaan! Tickets nog niet geboekt maar wel al een reis uitgestippeld. Ben erg benieuwd waar jij uiteindelijk terecht komt en welke route jij pakt :)  februari 25, 2014

  Ik ben er ook nooit geweest, maar volgens mij staat er op Stop And Stare het een en ander over Thailand. Je kunt het daar anders in de comments ook even vragen?  februari 26, 2014

  Wat super gaaf! Ik wil daar ook nog heel graag een x heen!

  X Laura

  http://bagsandsushi.com  februari 27, 2014

  In Thailand kijkt niemand meer op van een bloot toeristenbeen meer of minder. In tempels volstaat meestal een sjaal om je schouders of je kan soms inderdaad gepaste kleding lenen.

  Ik zou niet te veel kleding van te voren kopen en meesjouwen. Wat basic T-shirts met korte mouwen komen altijd van pas. In Bangkok verkopen ze de leukste harembroeken en jurken, voor minder dan 5 euro!

  Veel plezier met de voorbereidingen!  maart 2, 2014

  Een sarong mee om je schouders te bedekken!  maart 16, 2014

  Ik ben afgelopen jaar naar Thailand geweest. Het valt echt reuze mee met hoe streng ze daar zijn. Je kunt gewoon in een korte broek lopen of in een topje. Alleen als je een tempel gaat bezoeken moet je wel een t-shirt aan met korte mouwen, of een lange broek. Verder valt het echt mee!