Time to watch series | Ninajosephine.com
2 november, 2013 | List

Desktop18

De dagen worden korter, de weekenden worden doorgebracht in joggingpakken op de bank en een warme knisperende open haard aan en een kop soep als tussendoortje. Tijdens deze herfst staan er hier in huis 4 series centraal. I love bovenstaande series en ik zal jullie eens even kort vertellen waarom.

Homeland

Wie van spanning houdt zit bij Homeland gebakken. Carrie die werkzaam is bij de CIA verdenkt de na acht jaar teruggekeerde Brody (die al deze tijd gevangen heeft gezeten in Irak als krijgsgevangene) van het overlopen naar Al-Quida. Meerdere aanwijzingen die Carrie heeft wijzen dat Brody inderdaad over is gelopen een een aanval plant tegen de Amerikaanse regering. Echter ziet Amerika Brody als oorlogsheld en wil niets weten van Carries ontdekkingen. Ik ben ondertussen op de helft van seizoen 2 en kan niet wachten om verder te gaan. Echt de grootste aanrader ooit!

Under the dome

Ik ben een bange poeperd en kijk nul enge dingen. Zodra Stephen King ergens genoemd wordt ben ik al een kilometer verder want ik denk dat die man niet helemaal tof is. Under the dome heb ik allemaal opgenomen en toen ik 6 afleveringen had staan ben ik begonnen. Natuurlijk doorgespoeld tot het daadwerkelijk begint en dus de hele tijd gemist dat het is gebaseerd op een boek van de beste man. Ondanks dat het anders is dan anders moet ik het horror element nog ontdekken en ben ik tot nu toe zeer tevreden over de serie. Het verhaal is simpel, een mysterieuze koepel valt over het plaatsje Chester’s Mill en niemand kan het dorp nog in of uit. De dorpelingen gaan zelf op onderzoek uit om zichzelf te kunnen bevrijden uit deze rare situatie.

Penoza III

Het vervolg op de eerder uitgezonden seizoenen 1 en 2. Spannend en lekker Nederlandstalig. Carmen heeft alles op rolletjes en ziet eindelijk een manier om met pensioen te gaan en de onderwereld voor altijd achter zich te laten. Toch loopt het allemaal anders dan verwacht en Carmen moet knokken voor haar positie, geld en handel.

Borgen

Niet zo spannend als alle bovenstaande maar meer informatief. Hoe gaat het in de politiek allemaal te werk. Birgitte Nyborgs wordt na de Deense verkiezingen de eerste Deense vrouwelijke premier en in de serie wordt duidelijk gemaakt hoe hard en ongewoon de politiek in  zijn werk gaat en welke toezeggingen gedaan worden voordat er wetten komen of gaan.

Van welke series zijn jullie helemaal weg? 
  november 2, 2013

  Under the Dome is tof! Verder volg ik momenteel Once Upon a Time en Doris :)  november 2, 2013

  Homeland is mijn absolute favoriet!  november 2, 2013

  Ik ben heel nieuwsgierig naar Under the dome. Elke keer wil ik gaan kijken en dan vergeet ik het weer.  november 2, 2013

  Ik ben wel benieuwd naar Under The Dome :)  november 2, 2013

  Homeland en Penoza zijn echt geweldig!  november 3, 2013

  Penoza, ik ben fan!
  Zit trouw iedere zondag avond voor de buis :)  november 3, 2013

  Borgen, jaaa. Ik moet nog een hoop afleveringen kijken, maar Borgen is zo goed. Homeland staat op mijn lijstje, maar ik heb al zoveel series en ik ben nog lang niet bij met alles, dus Homeland moet nog even wachten.

  Verder is Game of Thrones denk ik wel mijn favoriet. Weet niet of je daar (fantasy) van houdt als ik zo naar jouw lijstje van vier kijk. Revenge is ook een aanrader. En voor wat humor moet je New Girl en The Mindy Project kijken.  november 4, 2013

  Homeland fan! Ga binnenkort beginnen aan under the dome!

  X  november 4, 2013

  Penoza is inderdaad weer erg spannend. Net als Homeland, ik ben bij aflevering 4 van seizoen 3 en het wordt alleen maar spannender! Er staat je dus nog wat te wachten :) Ik kan je trouwens ook Revenge aanraden!  november 5, 2013

  Jaaaa I loveeee series! Homeland, Under the Dome en Borgen heb ik ook gezien, te gek! Al wacht ik met Homeland nog even tot heel seizoen 3 beschikbaar is, zodat ik alles achter elkaar kan kijken.

  Wij zijn momenteel bezig met Dexter (net seizoen 3 klaar, terwijl er in totaal 8 zijn, yesss) en ikzelf met Pretty Little Liars, heerlijke meidenserie. Penoza willen wij ook zeker nog gaan kijken!  november 5, 2013

  Under the dome en Penoza volg ik samen met mijn vriend, heerlijke series!